Ultralydundersøkelse

Vår fysioterapeut Arild Martin Tonstad kan gjøre ultralydundersøkelse for å stille rett diagnose og kartlegge skadeomfang i muskel-/og skjellett apparatet.
Ultralyd er høyfrekvente lydbølger som sendes inn i kroppen. Litt av lyden reflekteres tilbake som et ekko, og dette fanges opp av en sensor som tyder signalene og omdanner det til bilder.

Undersøkelsen utføres vanligvis mens du ligger på en benk. Området som undersøkes må være avkledd. For å få klare bilder er det nødvendig med god kontakt mellom hud og lyshodet, derfor brukes en kontaktgele på huden. Lyshodet beveges rundt det aktuelle området til terapeuten har et bildet av området som er nødvendig. Undersøkelsen kan variere mellom 15 min-45 min.

Ultralydundersøkelse er et svært nyttig verktøy for å se på vevet som potensielt er skadet og/eller gir smerter. Man gjør også en dynamisk undersøkelse hvor man kan se på hvordan vevet beveger seg mens man beveger leddene. Ultralyd er den eneste radiologiske undersøkelsen som kan gjøres dynamisk og dette gir store fordeler.

Ultralydundersøkelse sparer tid, er effektivt og er helt uten bivirkninger og risiko.